Project antieke Westminster klok

Het project

Voor de één een doorn in het oog en voor de ander een lust voor het oog. Deze twee uitersten waren het grootste probleem bij dit project. Hij vond de klok geweldig, zij zag dit antieke meubelstuk liever bij het grofvuil. Een lastige situatie, terwijl de oplossing in het midden lag. Want door de klok in eigentijdse kleuren te spuiten, werd het meubelstuk opeens een eyecatcher in het interieur. We nemen u graag mee in hoe wij dit project stap voor stap zijn aangegaan.

Voordat we het project zijn gestart, begonnen we met een aantal ideeën van de klant. De klok moest donkergroen worden, zodat het straks mooi bij het interieur zou passen. Aan de hand van de wensen hebben wij twee kleuren samengesteld. Voor de binnenkant RAL7035, een witgrijze kleur die mooi matcht met het koperwerk van de klok. De buitenkant is een samengestelde kleur die wij hebben gemaakt op basis van een kleur uit de PURE lijn van Flexa. Door deze unieke kleur maakt het de kleur nog unieker, want er is geen klok op de wereld die hetzelfde is. De kleuren zijn bekend, nu de transformatie!

De klok is in zijn geheel gedemonteerd. Het koperen hang- en sluitwerk is opnieuw opgepoetst. Alle houten delen zijn eerst gestraald. Dit doen wij met een IBIX25 met GMAA straalzand. Dit is een speciale zandsoort uit Australië die zeer geschikt is voor alle hardhoutsoorten. De antieke waslaag wordt hiermee netjes verwijderd en de mooie nerven worden door het stralen extra geaccentueerd. Dit komt later in het proces mooi tot zijn recht. 

Wanneer het houtwerk spuitgereed is, beginnen we met het opbouwen van een nieuw laksysteem. Voor al onze werkzaamheden gebruiken we eerst een primer die geschikt is voor de desbetreffende ondergrond, in dit geval eikenhout. De primer is een 2K product op basis van polyurethaan. Dit zorgt niet alleen voor een sterke body, maar ook voor een vullende werking voor een extra strak resultaat. Na de primer wordt alles mooi gladgeschuurd. Deze lak is onze standaard aflak, geschikt voor zowel binnen als buiten. Door zijn hoge vaste stofgehalte geeft deze lak een stoot- en krasbestendige eindlaag. Het grote voordeel: deze lak is met alle schoonmaakmiddelen schoon te maken uit een gemiddeld huishouden. Deze combinatie maakt ons laksysteem perfect voor elk project binnen, maar ook buitenshuis!

Review van de klant:

"Onze mooie Westminster klok (BigBen) hebben wij laten renoveren naar een nieuwe moderne uitstraling. Ruben heeft dit perfect verwoordt in zijn spuitwerk. Gewoon goede service en prijsverhouding is zeker OK. Dank voor het mooie werk Ruben!"

Voor

Tijdens

Na

Projectdetails

Categorie

Deze staande Westminster klok is uniek in zijn soort. Er is geen klok op de wereld die deze unieke uitstraling en kleur heeft.

Projectduur

De make-over heeft in totaal tien werkdagen geduurd, inclusief het demonteren van de klok en het spuiten van de binnen- en buitenkant.

Keukenspuiterij Rumi

Diensten

Voor dit project hebben we de klok gedemonteerd, gestraald, voorzien van een primer en lak en opnieuw gemonteerd.

Heeft u een nieuw project voor ons?