Luchtgommen

Waarom luchtgommen?

Een van de diensten waarin we uitblinken, is luchtgommen. Dit is een werkwijze waarbij hardhout en zachte metalen van verf, waslagen en vernis kunnen worden ontdaan, wel willen wij u erop wijzen dat de kwaliteit van het hout bepalend is voor het eindresultaat. Uiteraard testen wij dit vooraf en is er altijd tussendoor contact zodat u niet op verrassingen stuit. U hoeft dus niet meer aan de slag met ammoniak, een verfkrabber en schuurpapier, een proces waarna u vaak achterblijft met zere handen, een berg frustratie en een gebutst meubelstuk.

‘Maar wat is luchtgommen dan precies?’, horen we u al denken. Het antwoord: luchtgommen is een andere benaming voor zandstralen. Met een vernieuwde techniek wordt het grit niet rechtstreeks op het object geblazen, zoals met stralen, maar indirect door middel van een draaiende beweging. Bij dit proces werken we met een IBIX 25 – straalapparaat. We gebruiken een heel fijn straalmiddel, in combinatie met een relatief lage druk, zodat uw meubelstuk niet beschadigt. Want dat is natuurlijk wel het laatste wat u wil.

Zodra de waslaag, de vernis of de verf goed is verwijderd, hecht de nieuwe lak veel beter aan het oppervlak van je meubelstuk. Hierdoor is de laklaag sterk en gaat deze lang mee. Zo kunt u extra lang genieten van uw nieuwe kast, bankje of tv-meubel. Omdat het oog ook wat wil, zorgt luchtgommen ervoor dat de houtnerf mooi zichtbaar blijft. Het is belangrijk om te weten dat de houtsoort bepalend is voor de structuur, dit kan voor elk meubel anders zijn. Wanneer u zou schuren, blijft er een gladde laag over zonder structuur. We gebruiken deze techniek niet alleen om houten meubelstukken mee te bewerken. Ook non-ferro materialen als brons en RVS kunnen op deze manier worden ontdaan van hun verflaag.

Hebben we uw interesse gewekt en wilt u uw meubelstuk ook laten behandelen met behulp van deze techniek? Neem dan even contact met ons op.

luchtgommen RUMI
meubels beitsen

Duurzaam bewerken

Wij maken gebruik van natuurlijke producten die wij kunnen hergebruiken, door een recirculatiesysteem in de straalcabine.

De houtstructuur blijft zichtbaar

Omdat we de oppervlakte van uw meubelstuk niet schuren, blijft de structuur van het hout mooi zichtbaar.

Geschikt voor verschillende materialen

Luchtgommen is een straaltechniek die geschikt is voor meerdere materialen, zoals eikenhout, kersenhout, RVS en aluminium.

Straalproces in beeld

straalproces in beeld luchtgommen
In de oude staat
Na het straalproces
Straalproces in beeld luchtgommen
Afgelakt in een hoogglans PU aflak