Project teakhouten dressoir

Het project

Iedere woning staat vol meubels. De één heeft grote boekenkasten, de ander een pastoe dressoir met een strak design en een opvallende kleur. Niets is meer veranderlijk en verschillend dan een interieur. Elk jaar zijn er weer nieuwe trends en wanneer u denkt dat u eindelijk up-to-date bent, ligt de nieuwste collectie alweer in de schappen. En toch worden meubels voor een langere periode aangekocht. Want wat is er mooier dan het maken van een statement met een grote kast? Maar dan… wat nou als juist dat statement gedateerd raakt? Wij hebben de oplossing, en vertellen u graag hoe deze ‘verjaarde’ teakhouten kast omgetoverd werd naar een eyecatcher van een eersteklas dressoir.

In dit geval hadden de kleur en uitstraling van het hout zijn beste tijd gehad. Op zoek gaan naar een andere kast zou de oplossing geweest kunnen zijn, maar zeker in deze tijd moeten we kijken naar een duurzame oplossing. Daarom willen wij u dolgraag laten zien hoe u dit kunt toepassen in uw interieur. Want wat is er leuker dan een meubelstuk een tweede leven geven? 

Ook hier hebben wij gekozen voor het stralen en spuiten principe. Dit is de beste oplossing op de lange termijn en daarom extra duurzaam. Op het blanke hout hebben wij een primer aangebracht, gekleurd in de richting van de aflak. De opdracht was om het dressoir in een Ferrarirode kleur te spuiten. Uiteraard hebben wij dit niet letterlijk genomen, maar wel een haalbare kleur die heel dicht in de buurt komt. 

Naast kleur bent u bij ons op het juiste adres voor het aanbrengen van  extra details. Zo kunnen we met kleuren spelen, maar ook handgrepen accentueren door deze hoogglans zwart te spuiten. Een gedurfde actie van onze klant, die een alleszeggende uitwerking heeft gehad. De kast wordt onderbroken door zijn grepen, waardoor het juist een speels karakter krijgt. De hoogglans rode kleur op de binnen- en buitenkant geeft vrolijkheid in het interieur, en zelfs met de klassieke Franse tegels is het een perfecte match. 

Review van de klant:

"Wij waren ons dressoir zat, stond er al 10 jaar we waren erop uitgekeken. Voor een nieuw dressoir gekeken, maar er was weinig wat bij ons in de smaak viel. Uiteindelijk besloten om het dressoir te laten spuiten in de Ferrari rode kleur. Ons dressoir werd netjes opgehaald en we kregen tijdens het proces foto's toegestuurd. We vonden het spannend, maar het eindresultaat is overweldigend. We hebben nu een echte eyecatcher in ons huis"
Carla en Wijna

Voor

Tijdens

Na

Project details

Categorie

Van een verjaarde teakhouten kast naar een eyecatcher in uw interieur.

Projectduur

Van het ophalen tot het thuisbrengen van het dressoir, inclusief het aanbrengen van de nieuwe kleur, in 10 dagen tijd.

Keukenspuiterij Rumi

Diensten

Dit dressoir is eerst gestraald en vervolgens gespoten in een vullende primer, waarna het dressoir in een ferrarirode kleur is afgelakt.

Heeft u een nieuw project voor ons?